Kanapių baltymų poveikis odai

Grožio priemonių gausoje labai didelę dalį sudaro produktai odai: kremai, kaukės, serumai, losjonai, prausikliai ir daugybė kitų. Ypač skrupulingai prižiūrime veido odą, kuri ne tik visuomet matoma ir mus reprezentuoja, tačiau ir nuolat susiduria su įvairiu poveikiu iš išorės: saulės kaitra, vėju, šalčiu, kondicionierių pučiamu oru, temperatūrų kaita ir t.t. Šiuolaikiniai vartotojai gana išrankūs ir priemones savo odai renkasi atsakingai, daug dėmesio teikdami produktų sudėčiai. Štai kodėl natūralios priemonės pelno itin daug simpatijų. O ar jau išbandėte kanapių baltymus odai?

Kanapių baltymai: kas tai?

Pamėgę kanapių produktus išbando jų vis daugiau. Puiki priemonė odai – kanapių baltymai. Tai šimtaprocentinis produktas iš pluoštinių kanapių sėklų, išsiskiriantis itin turtinga sudėtimi: jame gausu vitamino B, geležies, magnio, kalio, kalcio, cinko bei kitų mikroelementų, aminorūgščių. O geriausia tai, jog tai visiškai natūralus produktas, savyje neturintis dažiklių, konservantų bei kitų kenksmingų medžiagų. Verta paminėti ir tai, jog šis proteinas turi net porą dešimčių aminorūgščių, tarp kurių yra ir visos devynios nepakeičiamos.

Puikiai žinomi kanapių baltymai aktyviai sportuojantiems žmonėms. Tai natūralus baltymų šaltinis. Tačiau vis dažniau šį produktą atranda ir besirūpinantys savo oda, jos sveikata, puikia išvaizda ir būkle.

Kanapių baltymai: kaip vartoti ir laikyti?

Teigiamam kanapių baltymų poveikiui pasireikšti paprastai užtenka suvartoti 30 g produkto per dieną. Kaip jį vartosite, yra Jūsų pasirinkimas – galite sumaišyti su stikline vandens ar sulčių, su jogurtu, kokteiliu, kanapių baltymų milteliais gardinti maistą, pavyzdžiui, salotas ar pan. Pasirinkite tokį būdą, kuris Jums bus tinkamiausias ir gardžiausias.

Pradėtą kanapių baltymų pakuotę laikykite vėsiai, sandariai uždarytą. Mūsų kanapių baltymų kaina yra 12,99 Eur už 500 g pakuotę. Visi kanapių produktai yra švieži, ne išimtis ir kanapių baltymai, tad jų vartojimo laikas ribotas – geriausia suvartoti per tris mėnesius.

Kuo kanapių baltymai gali būti naudingi odai?

Jau minėjome, jog kanapių baltymai yra labai geras cinko šaltinis. Pastarasis itin reikšmingas gerai odos būklei palaikyti.

Kanapių baltymai yra natūralus, šviežias skaidulų šaltinis. O pastarosios – ne paslaptis – itin reikšmingos sklandžiai žarnyno veiklai. Žarnynas, savo ruožtu, turi įtakos imunitetui, nervų sistemai, mūsų nuotaikai, emocijoms, o taip pat ir odos išvaizdai.

Dėl cinko, vitaminų C ir E bei kitų antioksidantų kanapių baltymai svariai prisideda prie odos skaistumo, puikios būklės ir sveikatos.

Ir tai dar ne viskas... Kanapių baltymai organizmą aprūpins puikiai subalansuotu omega 3, omega 6 ir omega 9 riebalų rūgščių kiekiu. Šie sveikieji riebalai, ypač tinkamas jų kiekis, labai naudingi plaukų būklei, o taip pat ir gali daryti teigiamą poveikį odai – ją drėkinti, suteikti elastingumo, gerinti jos būklę. Negana to, toks riebalų rūgščių santykis gali padėti sumažinti uždegiminius procesus, todėl pasitarnautų sergant tam tikromis odos ligomis.

Puikus gerųjų riebalų rūgščių santykis ir odai itin svarbus vitaminas E gali būti priežastis, kodėl kanapių baltymai neretai padeda nuraminti sudirgusią, niežtinčią, itin išsausėjusią galvos odą, mažinti pleiskanojimą sergant psoriaze, egzema.


Leave a comment

Grįžti į viršų