May 13, 2020

STRAZDŲ ŠALTIBARSČIAI SU AUGALINIU KEFYRU



Reikės:

2 vnt. žali arba šaltibarsčių burokėliai
100 g. lukštentos kanapių sėklos
2 vnt. trumpavaisiai agurkai
Citrina (keturiems burokėliams)
Avokadas
Svogūno laiškai
Krapai
Druska ir juodieji pipirai

Iš vakaro sutarkuojame vieną saujoj telpantį burokėlį vienam žmogui ir mirkome citrinų sulčių, medaus ir druskos padaže. Galima naudoti ir įprastus šaltibarsčiams burokėlius, bet bent jau mums su žaliais burokėliais skaniau. 

Augalinis kefyras: 100 g lukštentų kanapių sėklų suplakame su 150 ml vandens ir vėliau įspaudžiame pusės arba visos citrinos sulčių, beriame druskos. Skonį galima koreguoti įpilant daugiau vandens, citrinų sulčių ar druskos.

Į dubenį dedame tarkuotą burokėlį, įpjaustome kubeliais trumpavaisį agurką, pilame  kanapių sėklų kefyrą, viską pabarstome juodaisiais pipirais. Ant patiekalo viršaus beriame gerą saują smulkintų svogūno laiškų, krapų.  Vietoj kiaušinio pasipjaustome gabalėliais avokado. 

 

Kanapių aliejus ir sėklos – tai ir sveiki baltymai, ir omega rugščių gausa, ir natūralūs maisto papildaiB vitaminas, geležis, kalcis, vitaminas D maiste – pluoštas vertingų medžiagų jūsų šeimos sveikatai. Tinka vaikams.

Skaityti viską →
May 08, 2020

STRAZDŲ AUGALINĖ GRIETINĖ



Reikės:

100 g lukštentų kanapių sėklų
apie 30 ml vandens
žiupsnelis jūros druskos (nebūtina)
3–4 šaukštai kanapių aliejaus
0,5 citrinos arba 1 šviežiai spaustos žaliosios citrinos sultys

    Smulkintuve sumalkite lukštentas kanapių sėklas su vandeniu, tiek, kad apsemtų iki tirštos grietinės konsistencijos. Paskaninkite jūros druska, įpilkite kanapių aliejaus (nebūtina) ir citrinos arba laimo sulčių. Švelniai rūgščiu padažu gardinkite salotas, sriubas ir kitus patiekalus. Galima suplaktą masę naudoti ir be prieskonių, prieskonių įberiant tik į patiekalą.

    Mūsų mėgstamos vasaros salotos su sultingais pomidorais, svogūnų laiškais ir lukštentų kanapių sėklų grietine:

    Supjaustome avietinius ar kitus sultingus pomidorus, susmulkiname krapus ir svogūno laiškus. Pilame lukštentų kanapių sėklų grietinę, barstome druska, pipirais ir šlakeliu citrinos ar laimo sulčių. Salotas galima valgyti ir vienas ir kartu su karštomis, su lupena virtomis bulvėmis.

    Dar vienas šios nuostabios grietinės panaudojimas yra šaltibarsčiai, kai augalinė grietinė naudojama vietoj kefyro.

    Skaityti viską →
    May 07, 2020

    KANAPINĖ DRUSKA - ŽEMAITIŠKA SPIRGINĖ



    Sėklas paskrudinti ant įkaitusios sausos keptuvės.

    Skrudinti iki tol, kol suspragsės pirmosios sėklos ir pasijus malonus kvapas. Tuomet įberti pagal skonį jūros druskos, geriausia rankų darbo, jokiu būdu ne pramoninės ir sumalti su kavamale arba sugrūsti su grūstuve. Šitą druską galima barstyti ant bet kokio patiekalo.

    Tradiciškai žemaičiai ja gardindavo ką tik išvirtas bulves su lupena, papildomai pavilgydami į šviežią kanapių sėklų aliejų.

    Skanaus, Mielieji!

    Skaityti viską →
    June 05, 2019

    AUGALINIS PIENAS IŠ KANAPIŲ SĖKLŲ



    Kokteiliai su
    kanapių pienu labai sotūs, sveiki ir skanūs. Tai augaliniai baltymai, omega 3, 6, 9 ir kiti vitaminai, mikroelementai.
    Gerą saują sėklų užmerkite vandenyje bent kelioms valandoms, galima palikti nakčiai. Sėkla įgauna gyvybės ir kartais net prasikala daigai. Tuomet sėklas praplaukite per sietelį ir suberkite į elektrinį plaktuvą. Užpilkite maždaug 1 litrą vandens. Jei norite riebesnio ir stipresnio skonio, pilkite mažiau vandens. Plakama kol vanduo taps baltas, apie 30 sek. Tuomet nukoškite tirščius per sietelį ir pienas paruoštas!


    Mūsų mėgstamiausias kokteilis -  GELTONAS kanapių pieno ir mango kokteilis. :)

     

    Skaityti viską →
    Grįžti į viršų