BROKOLIŲ BLYNAI SU KANAPIŲ GRIETINE


Žali blynai su paslėptais brokoliais bus staigmena ir jums ir jūsų mažiesiems. Paprastas blynų receptas, labai lengvas ir skanus ir kas labai svarbu nesijaučia jokio apsunkimo. Be to brokoliai yra daržovių karaliai, nuolat šlovinami dėl įvairių sveikatai naudingų savybių. Viename jų puodelyje yra daugiau nei 2 g. baltymų, 2 g. skaidulų, kalio, kalcio vitamino C, folio rūgšties, magnio, fosforo, beta karotino ir vitamino A ir ypač naudingų akims liuteino ir zeaksantino. Beje, brokolio galva yra augalo žiedas, bet daugybė maistinių medžiagų yra ir augalo stiebe.

🥦🥞 Blynams reikės:

1 vnt. brokolis (blynams reikės žiedų, o padažui kotų)
2 vnt kiaušinis
4 šaukštai kokoso/ mogdolų ar pamaišyti su topijakos miltais (jei trinant brokolį pilsite šiek tiek vandens, tai gali ir daugiau miltų prireikti.)
Druska, pipirai, prieskoniai.
Ghee sviestas.

🍶 Padažui:

Kanapių grietinė (Lukštentas kanapių sėklas susimalam su šiek tiek vandens.)
Svogūnas
Brokolių kotai
Druska, pipirai
.

EIGA 👇

Brokolių žiedus sutrinti trintuvėje arba labai smulkiai supjaustyti, įdėti kiaušinį, druską, prieskonius, išmaišyti. (Mes sumalėme blenderyje su šiek tiek vandens iki skystos košytės.)

Įdėti miltus, išmaišyti ir pasiruošti sviestuką.

Įkaitiname keptuvę, dedame sviesto ir kepame blynus kokio norime dydžio, kol gražiai apskrus abi pusės.

.

Padažas, patikėkit nustebsit. 👇

Nulupę brokolių kotų kietąją dalį ir svogūnus supjaustome kubeliais.

Kur kepė blynai, vėl dedame sviestuko, dedame svogūnus, apkepiname.

Tuomet sudedame brokolių kotus, druską, prieskonius ir viską apkepiname.

Pačiame gale, išjungus kaitrą įpilame kanapių grietinės.

Štai ir viskas, skanaus! 🌿

Leave a comment

Grįžti į viršų