🍎🍎🍯🖐️⏰Turim obuolių, turim nedaug laiko, norim ko nors skanaus ir sveiko.
Gaminimo ir kepimo trukmė apie 15 min.
Jei paskanauti, tai užtenka dviems.
Suintrigavome?!
😁🤓Patys labai apsidžiaugėme šiuo atradimu. Tad kaip visuomet, dalinamės tuo kuo gyvename ir su Jumis.
🙌🗒️ Reikės:
2 ryžių miltų lakštų
2 vidutinių obuolių
2 kiaušinių
1 val. š. miltų (mes naudojame konjako šaknies)
1 arb. š. medaus
0,5 arb. š. Ceilono cinamono
lukštentų sėklų pabarstymui
kokoso aliejaus
Gamyba:
Sutarkuojame obuolius, įmušame kiaušinius, sudedame visus ingredientus ir sumaišome. Turi gautis pakankamai lengva, skystesnė masė. Miltų galima ir daugiau, bet geriau mažiau, kad nesukietėtų.🤭
Paskirstome ant šaltos keptuvės kokoso aliejaus šaukštą, dedame ryžių miltų lakštą. Beįjungiant ar uždegant kaitlentę, iš karto, ant ryžių miltų lakšto paskirstome tolygiai obuolių masę. Kepame apie 1 min. Stebime, su pajutimu, turi apskrusti ir lakštas, ir masė iš apačios apkepti. Tuomet pamažinam kaitrą, dedam dar šiek tiek kokosų aliejaus į keptuvę. Imame dar vieną ryžių lakštą, dedame ant blyno viršaus ir su plačia mentele bandome atsargiai apversti visą blyną. Iš karto, kaip ir mums patiems, gali nepavykti. 😁🙌🥞Nepergyvenkite, vistiek bus skanu, kad ir kaip gausis. 😁👌👌Bet svarbu nepasiduoti, išmokti tolygiai apversti ir tuomet dar pakepti apie gerą 1 minutę. Na, kol apačia apskrus.
Ištiesų retai kada žiūriu į laiką. Dažniausiai gaminu iš pajautimo. Tad ir jus kviečiu stebėji, jausti, patirti. Kas dar svarbu, ryžių lakštas turi apskrusti, kad taptų traškus, tad nepagailėkite kokosų aliejaus.
Iškepus išimame iš keptuvės ant medinės lentelės. Turi gautis išorė traški, vidus minkštas. Aptepame “pyrago viršų” 😉 medumi 🍯 ir užbarstome lukštentomis sėklomis, cinamonu.
Pjauname dideliu peiliu, pradžioje per pusę ir tada gabaliukais. Vaišinamės prie arbatos, kavos ar kaip kam patinka. ☕️🥞🌿
☝️🤓Ir žinote kada ši gudrybė dar labai tinka, kada norite kuo nors pavaišinti netikėtus svečius.
Tad skanaus ir į sveikatą. 🙏🙌😁
P.S. jei norite pamatyti gaminimo eigą, ateikite pas mus į INSTAGRAM kanalą
"strazdu_zaliasis_auskas"
Leave a comment