Gal jau metus mūsų pusryčių favoritas, tad dalinamės.
Jei norėsite pasižiūrėti kaip tai vyksta gyvai, užsukite į mūsų intagram kanalą @Strazdų Žaliasis Auksas pasekite mus, netrukus pasidalinsiu reel'su.
1 PORCIJAI PAGRINDAS:
2 apvalūs ryžių popieriai (Dažniausiai randame prie rytietiškų produktų, didesnėje rimi parduotuvėje.)
2-3 kiaušiniai
Smulkintas Džiugo sūris (nebūtinai)
Pipirai
Druska
Ghy sviestas
Smulkinti žalėsiai, svogūno laiškai, krapai, petražolės, kalendros (nebūtinai).
ĮDARUI:
Salotų lapai
Svogūnų laiškai
Kalendros šakelė
Ląšišos (sūdytos) / pakepintos krevetės/ sūris ar plonai pjaustytas vytintas kumpis, ar ką patys sufantazuosite.
Avokadas
Agurkas
Ridikėliai
Kanapių sėklų aliejus
Lukštentos sėklos
PARUOŠIMO EIGA:
Ištrinkite keptuvę 🍳 ghy sviestu. Nepagailėkite. Pradžioje kaitros nejunkite. Guldykite į keptuvę ryžių popierių. Jo nemirkome, dedame kietą. Tuomet įmuškite ant lakšto du ar tris kiaušinius 🥚🥚🥚 ir su šakute šiek tiek juos išmaišykite, bet ne stipriai.
Pabarstykite druskos ir pipirų. Galima ir žalėsių, ir kietojo Džiugo sūrio. Įjunkite kaitrą. Pradedame kepti. Kiaušinį pasklaidykite, kad apsemtų visą ryžių popierių. Jei pučiasi burbulai, juos nuleiskite ir vėl aptraukite lakštą kiaušiniu.
Kai kiaušinis apkepa, galima dar ir apversti, ir uždėti antrą lakštą iš kitos pusės. Tik čia jau reikės pasipraktikuoti, kad atsirastų įgūdis.
Kaip tai darau aš.
Iškeptą, beveik iki galo, blyną išstumiu į lėkštę, neapvertus jo. Tuomet vėl gerai patepu keptuvę ghy sviestu. Dedu kitą ryžių popierių ant blyno viršaus ir padėjus ranką ant jo, greitai apverčiu lėkštę, kad blynas atsidurtų ant rankos ir jį greitai dedu į keptuvę, nauja puse. Kaip sakiau, čia reikės meistrystės. Bet rezultatas tikrai vertas pastangų. Galima pradėti tik nuo vieno ryžių lakšto. Bet jei pasiryžtate antram, reikia viską daryti greitai. Jei lakštui pasidaro per karšta ar per drėgna, jis pradeda raitytis. Toliau kepant, svarbu, kad iškarto keptuvė būtų karšta ir joje būtų daug sviesto. Tuomet ryžių lakštas labai skaniai apskrunda ir tampa trapus.
Taip kepti ilgai nereikia, gal apie 2 minutes maksimaliai. Kepdami, patikrinkite blyno kraštelius ar jie tikrai apsemti sviestu.
Realiai viso blyno iškepimas užtrunka iki 5 minučių.
Prieš kepant blyną, siūlau pasiruošti, nusiplauti salotų lapus, žalėsius, viską pasipjaustyti juostelėmis.
Lai blynas iš keptuvės į lėkštę iššliuožia neapverstas. Tuomet per jo vidurį dėkite salotų lapų juostą, ant viršaus juostą avokado, kelias juosteles agurko, lašišos ar krevečių, ar ką patys sugalvosite. Užpilkite ant visko šlakelį kanapių sėklų aliejaus, apibarstykite lukštentomis kanapių sėklomis ir viską susukite į rulonėlį. Tiesiog imkite tą blyno kraštą, kuris bus arčiausiai jūsų ir juo apkabinkite visą vidaus turinį. Suspauskite ir susukite. Taip rankos liks taukuotos ir riebaluotos. Nusivalykite rankas, imkite aštrų peilį ir ruloną perpjaukite per pusę.
Tuomet dar kart pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite lukštentomis sėklomis ir skanaus.
Kas išbandėte, būtinai pasidalinkite kaip patiko ar instagram, ar facebooke komentaruose, būsime dėkingi, nes mums tai laaabai patinka.
😁🖐️ Lauksim pasidalinimų.