KETO BLYNŲ RECEPTAS IR KANAPĖS



Ar atsimenate mūsų kanapinės grietinės receptą? Ar kada pasibandėte ar gaminote? Kur dažniausiai pas jus yra naudojamos LUKŠTENTOS KANAPIŲ SĖKLOS?

Kadangi UŽGAVĖNĖS pasidalinsime mūsų naujais atradimais ir nuostabiu KETO BLYNŲ RECEPTU. Šiuo metu mes tyrinėjame KETO MITYBĄ ir jos privalumus. Sau atradome joje labai daug teigiamų dalykų. Visiškai sumažinome angliavandenius, vartojame daug riebalų, baltymų, šiek tiek žalių, raugintų ir šiek tiek nekrakmolingų daržovių. Tad KANAPĖS visgi lieka mūsų ištikimos palydovės, kad ir kokia mityba būtų jos puikiai tinka visur. Juk tai puikiausi gerieni RIEBALAI ir vieni geriausi augaliniai BALTYMAI.

Tai gi, UŽGAVĖNĖS, BLYNAI, KANAPĖS ir LAŠINIAI. :D Taip, žinokite ir juos mes dabar valgome ir pasidalinsime blynų receptu būtent su lašinukais.

Mums reikės:
.
✨🥚🍆🥓🧈
🌿3 kiaušinių
🌿Pusė cukinijos
🌿Pusės poro
🌿Lašinukų pagal poreikį (iš ūkininkų, sūdyti arba natūralaus dūmo)
.
🌿Tuomet reikės poros šaukštų kokoso miltų
🌿Ir poros topijakos miltų (šakninė daržovė)
.
🌿Druskos
🌿Pipirų
.
🌿Lukštentų kanapių
🌿Kokoso grietinės (kuo riebesnė)
🌿Kokoso aliejaus
.
Sutarkuojame pusę cukinijos. Pasmulkiname ratukais porą. Supjaustome kvadratėliais arba juostelėmis lašinukus. Dedame lašinukus į keptuvę ir pakepam, kol apsilydo. Tuomet dedame cukiniją ir porą. Pakepiname lengvai,  kol viskas suminkštėja. Gautą masę supilame į dubenį,  dedame kiaušinius ir prieskonius. Viską sumaišome ir beriame po šaukštą miltų. Miltų gali užtekti ir po vieną šaukštą. Kokoso miltai labai greitai blyną kietina, o topijakos daugiau turi angliavandenių. Tad kas nori keto varianto, pastarųjų nepadauginkite. Man patinka kepti iš tokios skystokokos masės, kad blynai gautųsi ploni ir lengvi.


Kitas būdas apkepti pradžioje tik lašinukus. Kitus produktus iškarto sumaišome dubenyje ir blynus formuojame jau ant kepamų lašinukų. Tik stebėkite, kad nesudegtų. Beje į keptuvę blynams kepti dedame kokosų aliejų.

Su kuo mes juos valgome? Begalo skanus ir sveikas derinys šie blynai su lukštentų kanapių sėklų ir kokoso grietinėlės mišiniu. Tiesiog susimaišykite šiuos produktus arba susimalkite blenderyje. Vėl puikiausias riebalų ir baltymų balansas. Ir dar vienas variantas juos valgyti su naminių kepenėlių paštetu, ridikėliais, avokadu ir agurku. Nuostabus skonis ir jokio apsunkimo.
Na skanaus! Ar išbandysite?

Leave a comment

Grįžti į viršų