Reikės:
2 vnt. žali arba šaltibarsčių burokėliai
100 g. lukštentos kanapių sėklos
2 vnt. trumpavaisiai agurkai
Citrina (keturiems burokėliams)
Avokadas
Svogūno laiškai
Krapai
Druska ir juodieji pipirai
Iš vakaro sutarkuojame vieną saujoj telpantį burokėlį vienam žmogui ir mirkome citrinų sulčių, medaus ir druskos padaže. Galima naudoti ir įprastus šaltibarsčiams burokėlius, bet bent jau mums su žaliais burokėliais skaniau.
Augalinis kefyras: 100 g lukštentų kanapių sėklų suplakame su 150 ml vandens ir vėliau įspaudžiame pusės arba visos citrinos sulčių, beriame druskos. Skonį galima koreguoti įpilant daugiau vandens, citrinų sulčių ar druskos.
Į dubenį dedame tarkuotą burokėlį, įpjaustome kubeliais trumpavaisį agurką, pilame kanapių sėklų kefyrą, viską pabarstome juodaisiais pipirais. Ant patiekalo viršaus beriame gerą saują smulkintų svogūno laiškų, krapų. Vietoj kiaušinio pasipjaustome gabalėliais avokado.
Kanapių aliejus ir sėklos – tai ir sveiki baltymai, ir omega rugščių gausa, ir natūralūs maisto papildai, B vitaminas, geležis, kalcis, vitaminas D maiste – pluoštas vertingų medžiagų jūsų šeimos sveikatai. Tinka vaikams.