STRAZDŲ AUGALINĖ GRIETINĖ



Reikės:

100 g lukštentų kanapių sėklų
apie 30 ml vandens
žiupsnelis jūros druskos (nebūtina)
3–4 šaukštai kanapių aliejaus
0,5 citrinos arba 1 šviežiai spaustos žaliosios citrinos sultys

Smulkintuve sumalkite lukštentas kanapių sėklas su vandeniu, tiek, kad apsemtų iki tirštos grietinės konsistencijos. Paskaninkite jūros druska, įpilkite kanapių aliejaus (nebūtina) ir citrinos arba laimo sulčių. Švelniai rūgščiu padažu gardinkite salotas, sriubas ir kitus patiekalus. Galima suplaktą masę naudoti ir be prieskonių, prieskonių įberiant tik į patiekalą.

Mūsų mėgstamos vasaros salotos su sultingais pomidorais, svogūnų laiškais ir lukštentų kanapių sėklų grietine:

Supjaustome avietinius ar kitus sultingus pomidorus, susmulkiname krapus ir svogūno laiškus. Pilame lukštentų kanapių sėklų grietinę, barstome druska, pipirais ir šlakeliu citrinos ar laimo sulčių. Salotas galima valgyti ir vienas ir kartu su karštomis, su lupena virtomis bulvėmis.

Dar vienas šios nuostabios grietinės panaudojimas yra šaltibarsčiai, kai augalinė grietinė naudojama vietoj kefyro.


Leave a comment

Grįžti į viršų