Dalinamės tuo, kuo gyvename...
Švieži KANAPIŲ PRODUKTAI tapo mūsų vertybe ir kasdienybe natūraliai. Pradžiai sau, artimiesiems, o dabar ir visiems bendraminčiams. Mums svarbu, kad mus supanti aplinka būtų sveika ir laiminga, kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę rinktis kokybišką, šviežią ir sveiką maistą. Maistą užaugintą švarioje žemėje, su meile ir kad maistą auginantys žmonės būtų kuo šviesesnės sąmonės.
Norime, kad Lietuva prisimintų KANAPES - maistingą, sveiką, vertingą ir naudingą žmogui augalą!!! KANAPĖS naudojamos tūkstantmečiais. Maistui, pluoštui, statybai ir turi gilias tradicijas Lietuvoje. Tai augalas, kuriuo galime didžiuotis.
KANAPIŲ PRODUKTUOSE: omega 3, omega 6, omega 9, vitaminas D maiste, B vitaminas ir vitaminas E, kuris stiprina, gražina odą ir plaukus, gausybė mikroelementų, geležis, kalcis, magnis, manganas, cinkas, kalis ir kt. Kanapių baltymai - vieni geriausių, augaliniai ir lengvai pasisavinami. O dar sėklų luobelės - šluota žarnynui - apsivalymas ir lieknėjimas ;)
ŠVIEŽIAI SPAUDŽIAME IR GAMINAME bei iš karto siunčiame Jums! KAS DVI SAVAITES. KANAPIŲ PRODUKTAI: tikras žalias, nefiltruotas aliejus, sėklos - lukštentos ir su luobele, baltymai arba proteinai, kanapių žiedų arbata.
Išbandykite! Mūsų ištobulintas SVEIKAS MAISTAS ir jo receptai:
https://zaliasisauksas.lt/blogs/receptai
Pristatome į paštomatus arba namus.
Perkant virš 35 EUR siuntimas LIETUVOJE nemokamas! Kitu atveju – 3 EUR LIETUVOJE.
€12.00
Šviežias, šalto spaudimo ir NEFILTRUOTAS PLUOŠTINIŲ KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS. Sutikit, tikrai nedažnai kur tokio galima rasti. Tirštas ir skanus kaip padažas. Mes pilam ant salotų arba suvalgom rytais po šaukštą....
€8.00
Šviežiai lukštentos pluoštinių KANAPIŲ SĖKLOS skoniu primena kedro riešutus ir yra lietuviškas supermaistas, superfood. Tai maistingiausi augaliniai baltymai, omega rūgštys, daugybė mikroelementų. KANAPIŲ SĖKLOS tinka berti ant salotų, košių, troškinių,...
€6.00
KANAPIŲ ARBATA ramina, gerina nuotaiką, miegą. Jei pasiruošite stipresnę arbatą, ji bus sodresnio skonio, su kartumu ir joje bus daugiau veikliųjų medžiagų. .............. Išbandykite! Mūsų ištobulintas SVEIKAS MAISTAS ir...
€11.00
Švieži BALTYMAI, PROTEINAS — 100% pluoštinių KANAPIŲ BALTYMAI iš sėklų, be jokių priemaišų. Tai puikūs maisto papildai ir BALTYMAI sportuojantiems. Visiškai natūralus energijos užtaisas kiekvienai dienai. Dėl vertingos sudėties padeda...
€3.50
Švariai, švarioje žemėje užaugintos pluoštinių KANAPIŲ SĖKLOS. Tokios SĖKLOS yra puikūs maisto papildai turintis gausybę vitaminų, mikroelementų ir yra puiki žarnyno šluota. Jas galima valgyti vienas, galima berti į salotas,...
€4.00
KANAPINĖ DRUSKA - dar kitaip vadinama ŽEMAITIŠKA SPIRGINĖ. Jau nuo seno žinomas Lietuvos kulinarinio paveldo PAGARDAS ir iki dabar labai populiarus Žemaitijoje. Nei vienos Kūčios neapseidavo be šios druskos. Švariai, švarioje žemėje...
Reikės:
2 vnt. žali arba šaltibarsčių burokėliai
100 g. lukštentos kanapių sėklos
2 vnt. trumpavaisiai agurkai
Citrina (keturiems burokėliams)
Avokadas
Svogūno laiškai
Krapai
Druska ir juodieji pipirai
Iš vakaro sutarkuojame vieną saujoj telpantį burokėlį vienam žmogui ir mirkome citrinų sulčių, medaus ir druskos padaže. Galima naudoti ir įprastus šaltibarsčiams burokėlius, bet bent jau mums su žaliais burokėliais skaniau.
Augalinis kefyras: 100 g lukštentų kanapių sėklų suplakame su 150 ml vandens ir vėliau įspaudžiame pusės arba visos citrinos sulčių, beriame druskos. Skonį galima koreguoti įpilant daugiau vandens, citrinų sulčių ar druskos.
Į dubenį dedame tarkuotą burokėlį, įpjaustome kubeliais trumpavaisį agurką, pilame kanapių sėklų kefyrą, viską pabarstome juodaisiais pipirais. Ant patiekalo viršaus beriame gerą saują smulkintų svogūno laiškų, krapų. Vietoj kiaušinio pasipjaustome gabalėliais avokado.
Kanapių aliejus ir sėklos – tai ir sveiki baltymai, ir omega rugščių gausa, ir natūralūs maisto papildai, B vitaminas, geležis, kalcis, vitaminas D maiste – pluoštas vertingų medžiagų jūsų šeimos sveikatai. Tinka vaikams.
Reikės:
Smulkintuve sumalkite lukštentas kanapių sėklas su vandeniu, tiek, kad apsemtų iki tirštos grietinės konsistencijos. Paskaninkite jūros druska, įpilkite kanapių aliejaus (nebūtina) ir citrinos arba laimo sulčių. Švelniai rūgščiu padažu gardinkite salotas, sriubas ir kitus patiekalus. Galima suplaktą masę naudoti ir be prieskonių, prieskonių įberiant tik į patiekalą.
Mūsų mėgstamos vasaros salotos su sultingais pomidorais, svogūnų laiškais ir lukštentų kanapių sėklų grietine:
Supjaustome avietinius ar kitus sultingus pomidorus, susmulkiname krapus ir svogūno laiškus. Pilame lukštentų kanapių sėklų grietinę, barstome druska, pipirais ir šlakeliu citrinos ar laimo sulčių. Salotas galima valgyti ir vienas ir kartu su karštomis, su lupena virtomis bulvėmis.
Dar vienas šios nuostabios grietinės panaudojimas yra šaltibarsčiai, kai augalinė grietinė naudojama vietoj kefyro.
Sėklas paskrudinti ant įkaitusios sausos keptuvės.
Skrudinti iki tol, kol suspragsės pirmosios sėklos ir pasijus malonus kvapas. Tuomet įberti pagal skonį jūros druskos, geriausia rankų darbo, jokiu būdu ne pramoninės ir sumalti su kavamale arba sugrūsti su grūstuve. Šitą druską galima barstyti ant bet kokio patiekalo.
Tradiciškai žemaičiai ja gardindavo ką tik išvirtas bulves su lupena, papildomai pavilgydami į šviežią kanapių sėklų aliejų.
Skanaus, Mielieji!