Dalinamės tuo, kuo gyvename...


Švieži KANAPIŲ PRODUKTAI tapo mūsų vertybe ir kasdienybe natūraliai. Pradžiai sau, artimiesiems, o dabar ir visiems bendraminčiams. Mums svarbu, kad mus supanti aplinka būtų sveika ir laiminga, kad kuo daugiau žmonių turėtų galimybę rinktis kokybišką, šviežią ir sveiką maistą. Maistą užaugintą švarioje žemėje, su meile ir kad maistą auginantys žmonės būtų kuo šviesesnės sąmonės.
Norime, kad Lietuva prisimintų KANAPES - maistingą, sveiką, vertingą ir naudingą žmogui augalą!!! KANAPĖS naudojamos tūkstantmečiais. Maistui, pluoštui, statybai ir turi gilias tradicijas Lietuvoje. Tai augalas, kuriuo galime didžiuotis.

Kanapių Produktai

KANAPIŲ PRODUKTUOSE: omega 3, omega 6, omega 9, vitaminas D maiste, B vitaminas ir vitaminas E, kuris stiprina, gražina odą ir plaukus, gausybė mikroelementų, geležis, kalcis, magnis, manganas, cinkas, kalis ir kt. Kanapių baltymai - vieni geriausių, augaliniai ir lengvai pasisavinami. O dar sėklų luobelės - šluota žarnynui - apsivalymas ir lieknėjimas ;)

ŠVIEŽIAI SPAUDŽIAME IR GAMINAME bei iš karto siunčiame Jums! KAS DVI SAVAITES. KANAPIŲ PRODUKTAI: tikras žalias, nefiltruotas aliejus, sėklos - lukštentos ir su luobele, baltymai arba proteinai, kanapių žiedų arbata.

Išbandykite! Mūsų ištobulintas SVEIKAS MAISTAS ir jo receptai:

https://zaliasisauksas.lt/blogs/receptai

Pristatome į paštomatus arba namus. 

Perkant virš 35 EUR siuntimas LIETUVOJE nemokamas! Kitu atveju – 3 EUR LIETUVOJE.



Vienas mūsų gyvenimo variklių, tai mūsų misija ir iššūkis, pradžioje stebėti, kaip švarioje žemėje auga pilnavertės kanapių sėklos, o vėliau pasirūpinti, kad šie kokybiški ir ŠVIEŽI PRODUKTAI pasiektų Jus, mūsų bendražygiai, iš karto juos pagaminus.

Receptai

STRAZDŲ ŠALTIBARSČIAI SU AUGALINIU KEFYRU

May 13, 2020



Reikės:

2 vnt. žali arba šaltibarsčių burokėliai
100 g. lukštentos kanapių sėklos
2 vnt. trumpavaisiai agurkai
Citrina (keturiems burokėliams)
Avokadas
Svogūno laiškai
Krapai
Druska ir juodieji pipirai

Iš vakaro sutarkuojame vieną saujoj telpantį burokėlį vienam žmogui ir mirkome citrinų sulčių, medaus ir druskos padaže. Galima naudoti ir įprastus šaltibarsčiams burokėlius, bet bent jau mums su žaliais burokėliais skaniau. 

Augalinis kefyras: 100 g lukštentų kanapių sėklų suplakame su 150 ml vandens ir vėliau įspaudžiame pusės arba visos citrinos sulčių, beriame druskos. Skonį galima koreguoti įpilant daugiau vandens, citrinų sulčių ar druskos.

Į dubenį dedame tarkuotą burokėlį, įpjaustome kubeliais trumpavaisį agurką, pilame  kanapių sėklų kefyrą, viską pabarstome juodaisiais pipirais. Ant patiekalo viršaus beriame gerą saują smulkintų svogūno laiškų, krapų.  Vietoj kiaušinio pasipjaustome gabalėliais avokado. 

 

Kanapių aliejus ir sėklos – tai ir sveiki baltymai, ir omega rugščių gausa, ir natūralūs maisto papildaiB vitaminas, geležis, kalcis, vitaminas D maiste – pluoštas vertingų medžiagų jūsų šeimos sveikatai. Tinka vaikams.

STRAZDŲ AUGALINĖ GRIETINĖ

May 08, 2020



Reikės:

100 g lukštentų kanapių sėklų
apie 30 ml vandens
žiupsnelis jūros druskos (nebūtina)
3–4 šaukštai kanapių aliejaus
0,5 citrinos arba 1 šviežiai spaustos žaliosios citrinos sultys

    Smulkintuve sumalkite lukštentas kanapių sėklas su vandeniu, tiek, kad apsemtų iki tirštos grietinės konsistencijos. Paskaninkite jūros druska, įpilkite kanapių aliejaus (nebūtina) ir citrinos arba laimo sulčių. Švelniai rūgščiu padažu gardinkite salotas, sriubas ir kitus patiekalus. Galima suplaktą masę naudoti ir be prieskonių, prieskonių įberiant tik į patiekalą.

    Mūsų mėgstamos vasaros salotos su sultingais pomidorais, svogūnų laiškais ir lukštentų kanapių sėklų grietine:

    Supjaustome avietinius ar kitus sultingus pomidorus, susmulkiname krapus ir svogūno laiškus. Pilame lukštentų kanapių sėklų grietinę, barstome druska, pipirais ir šlakeliu citrinos ar laimo sulčių. Salotas galima valgyti ir vienas ir kartu su karštomis, su lupena virtomis bulvėmis.

    Dar vienas šios nuostabios grietinės panaudojimas yra šaltibarsčiai, kai augalinė grietinė naudojama vietoj kefyro.

    KANAPINĖ DRUSKA - ŽEMAITIŠKA SPIRGINĖ

    May 07, 2020



    Sėklas paskrudinti ant įkaitusios sausos keptuvės.

    Skrudinti iki tol, kol suspragsės pirmosios sėklos ir pasijus malonus kvapas. Tuomet įberti pagal skonį jūros druskos, geriausia rankų darbo, jokiu būdu ne pramoninės ir sumalti su kavamale arba sugrūsti su grūstuve. Šitą druską galima barstyti ant bet kokio patiekalo.

    Tradiciškai žemaičiai ja gardindavo ką tik išvirtas bulves su lupena, papildomai pavilgydami į šviežią kanapių sėklų aliejų.

    Skanaus, Mielieji!

    Our blog

    Grįžti į viršų