Kanapių aliejaus nauda veido odai


Kanapės yra jau seniai mūsų protėviams žinomas, tačiau tik dabar iš naujo Lietuvoje prisimenamas augalas su daugybe naudingų savybių. Iš kanapių spaudžiamas aliejus, valgomos kanapių sėklos, gaminami įvairūs produktai, kurie yra puikus geros sveikatos šaltinis. Neatsitiktinai dabar kalbėsime būtent apie kanapių aliejų, kuris yra viena efektyviausių natūralių priemonių sveikai odos būklei palaikyti.


Turbūt Jums jau ne kartą teko girdėti apie įvairias gydomąsias kanapių savybes. Tačiau ar kada nors pagalvojote apie tai, kokia yra kanapių aliejaus nauda veido odai? Reguliariai naudojant kanapių aliejų gali būti palengvinti netgi tokie odos susirgimai kaip egzema ar žvynelinė. Skaitykite toliau ir sužinokite apie dar daugiau kanapių aliejaus privalumų sveikatai. 

Kanapių aliejus – kiekvieną dieną

Kanapių aliejus gerai tiek veido odai, tiek plaukams, tiek gerai savijautai ir bendrai organizmo sveikatai – teigiamas aliejaus poveikis kūnui yra neginčytinas ir galite išbandyti jį patys. Vartoti kanapių aliejų tinka kiekvieną dieną ir labai įvairioms reikmėms, įskaitant ir kosmetines. Kadangi dabar kalbame būtent apie kanapių aliejaus naudą odai, panagrinėkime šią temą plačiau.

Nepriekaištinga odos priežiūra

Su kanapių aliejumi odos priežiūra tampa dar lengvesnė ir paprastesnė. Tai nepamainomas būdas tiems, kurie ieško natūralių priemonių, kuriomis norėtų naudotis kiekvieną dieną įvairioms reikmėms.


Kanapių aliejumi prisodrinta veido oda išsaugo savo jaunatviškumą ir grožį, todėl tai puikus sprendimas ir estetinėms veido odos procedūroms. Reguliarus kanapių aliejaus vartojimas gali netgi padėti nuo žvynelinės (psoriazės), aknės, spuogų, atopinio dermatito (egzemos) ir kitų odos ligų. Kanapių aliejuje yra daug omega riebiųjų rūgščių, kuriose esančios maistinės medžiagos palaiko ir skatina organizmo kovą su odos susirgimais. 


Kanapių aliejus:

  • dėl jame esančių lipidų puikiai maitina ir drėkina odą, suteikia jai elastingumo ir gyvybingumo;
  • yra labai gera priemonė sausos odos sukeliamoms problemoms spręsti;
  • gali paskatinti odos ląstelių regeneraciją ir išsaugoti jaunatviškumą;
  • gali palengvinti uždegimus ir odos ligas, nes jame esančios medžiagos suaktyvina organizmo kovos procesus su įvairiais odos susirgimais;
  • tinka naudoti kiekvieną dieną skirtingiems odos tipams;
  • puikiai tinka nėščiosioms ir vaikams, tinkamai naudojamas nesukelia šalutinių veiksnių.

Kanapių aliejaus panaudojimo būdai

Kanapių aliejus kosmetinėms reikmėms gali būti panaudotas skirtingais būdais. Pradėti galima nuo paprasčiausio masažavimo. Kanapių aliejus taip pat yra tinkamas naudoti veido, plaukų kaukėms arba kaip makiažo valiklis. Aliejaus panaudojimo būdų gali būti visokiausių. Kanapių aliejus neužkemša odos porų ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų pažeidimų, todėl oda išlieka sveika ir spindinti.


Kanapių aliejų galite:

  • įmaišyti į odos kremą. Tereikia labai nedaug, tik kelių lašelių. Tinka tepti veido ir rankų odą. Tik turėkite omenyje, jog kai kuriems žmonėms gali pasireikšti alerginė reakcija, todėl pirmiausia reikėtų išbandyti užtepti kremo ant nedidelio lopinėlio odos – jeigu oda liks nesudirginta, galėsite naudoti šią priemonę veidui;
  • tepti ant drėgnos odos. Kanapių aliejus idealiai tinka po dušo;
  • naudoti veido masažavimui. Švelniai įtrinti veido odą ir masažuoti 5-10 min. Leisti aliejui įsigerti į odą ir vėliau nusausinti aliejaus perteklių servetėle ar nuplauti prausikliu;
  • įlašinti keletą lašų į įprastą veido kaukę. Tinka ir kartu su veido kaukėmis nuo spuogų;
  • naudoti kaip makiažo valiklį ir toniką. Kanapių aliejus gali padėti neutralizuoti neigiamą makiažo padarytą įtaką odai ir atstatyti pažeistą odos balansą.

Norint mėgautis sveika ir gražia oda dažniausiai net nereikia naudoti cheminių vaistų – yra kur kas geresnių ir natūralesnių išeičių, kurios laisvai prieinamos visiems. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo Jūsų odos tipo bei konkrečios būklės. Kanapių aliejus nėra medikamentinis preparatas, todėl visuomet naudinga pasitarti su gydytoju dermatovenerologu, kuris rekomenduos individualiai Jums tinkamiausius odos gydymo būdus.

Nerafinuotas kanapių aliejus, spaustas iš sėklų

Ne veltui kanapės ir jų produktai yra vadinami žaliuoju auksu. Tai tikras turtas tiems, kurie žino, kaip juo pasinaudoti. Kartais atrodo, negi kažkoks augalas gali pasižymėti tiek daug sveikatai naudingų savybių?


Iš tiesų kanapės yra daug daugiau nei paprastas augalas – tai tikras gamtos lobis. Galbūt todėl senovės lietuviai taip dažnai ir naudodavo kanapių produktus. Jie gyveno viename atodūsyje su gamta, buvo su ja labai glaudžiai susiję ir mokėjo pasinaudoti jos teikiamomis gėrybėmis. Labai gerai, kad kanapių nauda šiomis dienomis prisimenama iš naujo.


Be abejonės, prekyboje rasite labai daug įvairių kanapių aliejaus rūšių. Tačiau turėkite omenyje, jog geriausias kanapių aliejus odai yra nerafinuotas, spaustas iš švariai užaugintų sėklų ir būtinai šviežias. Geriausia pirkti kanapių aliejų ne bet kur, o tik iš specializuotų tiekėjų, kuriais pasitikite. Šitaip gausite aukščiausios kokybės kanapių aliejų, kuris bus puikus Jūsų sveikatos šaltinis kasdien.


Pasirūpinkite švaria, gražia ir sveika veido oda naudodami kanapių aliejų. Nuo šiol veido odos priežiūra taps dar paprastesnė ir malonesnė!


Leave a comment

Grįžti į viršų