Kanapių druska – kas tai ir kokią naudą teikia?

Kanapinė druska tikrai nėra šių – moderniųjų – laikų produktas. Jau nuo seno be jos būdavo neįsivaizduojamos Kūčios Žemaitijos regione. Dabar, sparčiai plintant ekologijos kultui, iš augalų gaminami produktai atranda vietą dažno širdyje ir kasdieniame racione. Jei dar nesate išbandę, būtinai suteikite šansą kanapių druskai.

Iš ko gaminama kanapių druska?

Kaip sako produkto pavadinimas, kanapinei druskai pagaminti naudojamos kanapės. Pluoštinių kanapių sėklos paskrudinamos ir sumalamos su rankų darbo jūros druska.

Kanapės traktuojamos kaip augalai, kurie, tikima, labai reikšmingi imunitetui, gerai savijautai, grožiui. Tai nestebina, kadangi jos savyje sukaupusios itin didelius omega rūgščių kiekius, turi daug vitaminų, kalio, magnio ir kitų mikroelementų. Visas šias gerąsias savybes augalas perduoda ir sėkloms, o pastarosios – galutiniam produktui, šiuo atveju – kanapių druskai. Tad ja drąsiai gardinkite patiekalus. Išduosime paslaptį – kanapinė druska su virtomis bulvėmis ir sviestu ar kanapių aliejumi privers apsilaižyti pirštus!

Kokia kanapių druskos nauda?

Kanapių druska puikiai tinka patiekalams gardinti kaip įprastos druskos alternatyva. Būtinai ją naudokite, kai ruošiate su lupenomis virtas bulves, taip pat berkite į košes, salotas, ant sumuštinių ar dėkite į kitus patiekalus.

Kanapinės druskos nauda, kaip ir kitų kanapių produktų, paprastai grindžiama vertingų elementų gausa. Kanapių sėklos yra nepriekaištingas baltymų šaltinis, jos savyje turi įspūdingą kiekį subalansuotų omega rūgščių, galybę mikroelementų bei vitaminų. O štai jūros druska taip pat nenusileidžia vertingų elementų kiekiu – ji turtinga kalio, magnio, kalcio, geležies, jodo ir kitų elementų. Šias savo savybes tiek jūros druska, tiek kanapės išsaugo ir sumaišytos į bendrą produktą, tad kanapių druska, palyginti su įprasta, bus kur kas sveikesnis ir vertingesnis pasirinkimas.

Kanapinės druskos imkite į žygius – ant laužo gaminti patiekalai, pavyzdžiui, su lupena keptos bulvės, košės ar kiti, tobulai derės su šia druska.

Nepamirškime ir grožio... Iš kanapių pagamintą druską galime ne tik vartoti, tačiau ir naudoti išoriškai. Ar žinote, jog kanapinė druska bus tobulas sprendimas odos šveitimui pirtyje? Tepkite odą, švelniai įmasažuokite ją druska ir leiskite druskai ištirpti. Jei norite, ją galite sumaišyti su keliais lašais mėgiamo eterinio aliejaus.

Kur įsigyti kanapių druskos?

Norėdami įsigyti geros kanapinės druskos pasižvalgykite po mūsų e. parduotuvės Zaliasisauksas.lt asortimentą. Į kiekvieną savo produktą įdedame daug meilės, atsidavimo, papildome jį savo žiniomis ir patirtimi. Tad būkite tikri, kad įsigysite šviežią ir aukštus standartus atitinkantį gaminį.

Prisidedame prie kiekvieno kanapių augimo ir jų produktų gamybos etapo, patys prižiūrime visus procesus. Savo veiklą grindžiame glaudžiu žmogaus ir gamtos santykiu, todėl mūsų kanapinė druska parduodama 100 gramų ekologiškose pakuotėse, kurias vėliau galėsite kompostuoti.


Leave a comment

Grįžti į viršų