KĄ REIKŠIA MUMS GAMTA?


Šį kart, mes vaikštinėjome per Karmazinų pažintinį taką. Nors ir toli gražu ne sengirė, čia galime rasti tikrai ne vieną seną ąžuolą, čia vingiuoja nuostabus Dūkštų upelis, čia galima pajausti kažkada ledynų suformuotą gamtovaizdį. Labai rekomenduojame ir jums čia apsilankyti. Žiemos metu, šis takas dar įspūdingesnis, nors įspūdį kelia ir kiekvienu sezonu.

Dar vienas ypatingas reiškinys mums. Žiemos metu čia galima pastebėti labai įdomų svečią iš šiaurės, Norvegijos nacionalinį paukštį, VANDENINĮ STRAZDĄ. Jam patinka mūsų švelnus klimatas, tad net ir žiemą, galima jį pamatyti nardant po šį upelį. Taip, nardant, nes ledinis vanduo jam visai nebaisus. Suintrigavom? Būtinai čia apsilankykit ir patirkit atradimo nuotykį.


Pabuvimas gamtoje ir su savimi mums yra gyvybiškai svarbus. Taip sugrįžtame į savęs pajautimą, taip vėl galime pajausti ramybę. Kad galėtume jaustis gamtos dalimi, jausti kas mums išties svarbu, dėl ko verta stengtis, dėl ko ne, mums būtina mokėti jausti save. Ir viso to išmokti mums gali padėti gamta, ilgų amžių patvirtintos žinios ir praktikos. Mielieji, lai mūsų visų širdys sušyla, kad ir kur būtume, kad ir su kuo būtume… gamta mus moko vienio pajutimo, niekuomet nesijausti vienišais, nes atskirties tiesiog nėra. Gamta mus moko VIDINĖS PILNATVĖS, DĖKINGUMO UŽ VISA TAI KAS JAU YRA, VISA KO KAS YRA PRIĖMIMO ir VISAPUSĖS GAUSOS PAJAUTIMO. GAMTA juk tokia pilna visko.

Ar teko kada suvokti, patirti, jos gausą, stebuklą mums teikiamą be jokio išskaičiavimo? Ar teko kada jai jausti dėkingumą?

Mielieji! Mūsų šūkis: "Atetis su gamta". Su gamta, su mūsų vidiniu noru ir galia sukurti kažką nuostabiai gražaus, prasmingo, vardan visų gyvų šios žemės būtybių.

Linkėjimai Eglė ir Titas! 🙏

P.S. Paukštuko nuotraukos nufotografuotos iš Karmazinų tako informacinės lentos.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Grįžti į viršų