REGENERUOJANTIS VERSLAS


Sandra Galdikaitė - procesų fasilitatorė, darnumo kūrybininkė. EU klimato pakto ambasadorė „Minkštųjų“ įgūdžių praktikė. Štai tokie žmonės jungiasi į mūsų komandą. Ir ne tik jungiasi, bet ir galiausiai pasidalina savu patyrimu.
Kas yra regeneruojanti spiralinė komunikacija? Ar teko kada girdėti? Su šiuo terminu mus supažindino būtent Sandra. Ji parašė apie tai straipsnį ir Strazdų Žaliąjį Auksą pavadino regeneruojančiu verslu. 

Taip, mes susikūrėme sau ir kitiems darbo vietą iš poreikio jaustis sveikais ir gerai jaustis savuose gyvenimuose. Mums labai svarbu atstatyti ryšį su gamta, nes esame jos dalis. Mums svarbu dalintis tuo, ką esame atradę šiai dienai geriausio. Giliai viduje, žinome, kad nemokėsime būti laimingi vieni, jei mūsų nesups laimingi žmonės. Negalėsim būti laimingi, jei būsim tarp nelaimingų ir nesveikų žmonių. Tad viskas susiję. Ir mūsų tikslas kurti darnią, mūsų gyvenimuose siekiančią kokybės bendrystę.

Labai įdomu, kad pasirinkome ambasadoriauti būtent kanapės augalui, kuris ir yra facebook'e, ir kitose medijose labai stipriai ribojamas. Mes negalime, paminint šį augalą ar rodant bent menkiausią jo dalį, reklamuotis. Galim tik patys kalbėti. Tą darome iki šiol, o tai nėra tvaru, atima daug vidinių resursų. Net ir postu pasidalinus, peržiūros yra stipriai numažinamos. Bet mes vis dar tikime savu keliu ir žingsniuojame, nors ir mažais žingsniukais, bet su jumis visais, kam esame reikalingi, į priekį. Buvome pavargę, silpni, ieškantys laimės ir laisvės. Mūsų proseneliai ir seneliai buvo patriotai, partizanai, knygnešiai, tad jie pirmi kovojo už laisvę būti, rinktis ir kurti. Tad, gal tai perduotos vertybės, kovoti už pasirinkimo teisę, už gerą sveikatą, už savą gerovę, už tai kas prigimtinai mums priklauso. Juk vidinės ramybės trokštam dauguma iš mūsų ar ne?

Dalindamiesi aukštos kokybės kanapių produktais, prisidedame prie daugelio bendros gyvenimo kokybės, gerovės kūrimo, tačiau kuo toliau, tuo šiai dienai, apribojimų vis daugiau. Įdedam išties daug darbo, tad jaučiame didžiulę neteisybę, dėl to skaudu. Įdomu, kodėl mūsų proseneliai, seneliai ir dabar mes renkamės sunkesnį kelią?...Kodėl mes negalime daryti visko paprasčiau? Ar širdimi išjaustas kelias gali būti lengvesnis? Štai tokie mums kyla klausimai. Ir visgi, šiai dienai, sau sakome, kad ieškom ir lengvumo ir norimos kokybės savam kely, tuo pačiu, mus girdinčių, suprantančių ir jaučiančių bendraminčių ir bendraveiksmių. 

Sandra Galdikaitė straipsnis "Spiralinė komunikacija: iš vidaus į išorę".

Linkėjimai Eglė Akelaitytė - Vertelkė ir Titas Vertelka iš Strazdų.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Grįžti į viršų