MIŠKO TERAPIJA. ANAGA SENGIRĖ.


Prieš 20-50 mln. metų tokie laurų miškai, kokius dabar galima rasti Tenerifėje, ANAGA SENGIRĖJE, buvo išplitę beveik po visą mūsų žemės sausąją dalį. Vėliau atslinkęs ledynmetis viską pakoregavo. Štai ir stebuklas! ŽMOGUS sugebėjo išsaugoti nors ir nedidelę dalį tokių miškų, bet net iki šių dienų. Mes vis dar turime galimybę  pamatyti juos gyvai. Anaga Rural nacionalinis parkas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. 

Miško maudynės Anaga miškuose Tenerifėje. Ar žinote kas yra miško maudynės? Tai japonų mokslininko Qing Li pagrįsta terapija, nuostabiai aprašyta knygoje Shinrin-yoku"Miško maudynės". Ji padeda atgauti tiek fizines, tiek emocines jėgas.

Ką reikia daryti?

Reikia tiesiog būti miške. Aišku geriausia sename, įvairiame, mišriame miške.
Būti neužtenka, reikia eiti, vaikščioti lėtai.
Viena svarbiausių ir sudėtingiausių užduočių, vaikščioti ir nebūti “galvoje”, nemintyti, būti čia ir dabar.
Ką reiškia būti čia ir dabar?
Matyti. Reikia stebėti viską aplinkui, nieko nevertinant. Tiesiog matyti, faktūras, spalvas, visą įvairovę, kuri telpa akyse. Ir tik matyti akimis ir stebėti ką jos mato.
Ką dar reikia daryti?
Klausyti. Klausyti visko: paukščių balsų, medžių šlamėjimo, girgždėjimo, visko kas vyksta tuo metu.
Liesti. Liesti skirtingas faktūras, pajusti jas.
Užuosti. Prieiti arti ir pauostyti kaip kas skirtingai kvepia. Pradžioj nebus lengva pajausti skirtingus kvapus. Čia reikės daugiau praktikos. Bet galiausiai su laiku pastebėsite kaip gamta jums atsivers ir jus apdovanos. 

Tokią patirtį apturėjome ir mes TENERIFĖS ANAGA nacionaliniame parke. Mielai pakartotume. Tokios vietos turi ypatingą aurą ir energiją, juk jos tiek amžių mena. Pasibuvus, pasivaikščiojus, išties, atrodo siela atsigauna. Po tokios terapijos atrodo, kad ir plaučiai prasiplečia ir gyvenimas pasidaro daug paprastesnis ir stebuklingesnis. Žiūrėk, jau ir matytai problemai sprendimas taip iš niekur ir atsirado. Labai linkim kiekvienam išbandyti ir ištiesų patirti šį ypatingą ryšį su gamta.

Jei jau esate labai pervargę ir net vaikštant gamtoje niekaip nepavyksta išeiti iš "galvos". Rekomenduojame prieš einant į tokį žygį įsilašinti vieną ar kelis cbd lašiukus arba sučiulpti kanapių arbatos koncentruotą pastilę. Taip jūs galėsite lengviau atsipalaiduoti ir pasinerti į šią terapiją. Ir tuomet pastebėkite ar kitą kartą, kai užstrigsite nuovargyje ir savo proto labirintuose, ar nebus lengiau save prikviesti pabūti gamtoje? Juk ten slypi visi atsakymai.

Linkėjimai, Eglė Akelaitytė - Vertelkė iš Strazdų.

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Grįžti į viršų