DRAKONO MEDIS, ANAGA MIŠKAI IR MES TENERIFĖJE


Galėtume parašyti ir dar vieną pavadinimą.

PERDEGIMŲ METAI IR GERIAUSIOS ATOSTOGOS PER 8 VEIKLOS METUS.

Kelionę į Tenerifę išskaičiavome racionaliai, na, su šiek tiek ezoterikos. Peržiūrėjome visas gyvenimo puses. Pagal žvaigždes ten buvo labai palanku atšvęsti Tito gimimo dieną. Norėjome žiemos metu būti kur šilta, bet ne per karšta ir kad nereikėtų labai toli skristi. Kelionę planavomės iš anksto, po savo darbingiausio metų mėnesio. Žinojome, kad reikės atsigauti ir to padaryti tikrai nepavyks mūsų "tiny house" minimuke namelyje. Ten jau tiek daug visko naujo priplanuota. Plius saulė ir sūrus vanduo jau patikrinta terapija, veikia mus stebuklingai.

Jau pusė metų kaip Titas mokosi rimtuose tęstiniuose vadovų mokymuose ir, kaip jau anksčiau dalinomės, atostogoms čia skiriama išties nemažai dėmesio. Kitų metų atostogos pas mus jau beveik ir suplanuotos.

Šios trijų savaičių atostogos turbūt buvo pirmos per 8 metus, kada iš tiesų supratome, ką reiškia pailsėti. Ir dar supratome, kad per savo veiklos kūrimo laiką turėjome labai daug perdegimų. Supratome tik todėl, kad šios atostogos buvo išskirtinai kitokios. Tačiau ir šioje kelionėje pradžioje nuolatos teko save stebėti ir stabdyti nuo įsišaknijusio įpročio šiek tiek prisėsti ir padirbėti, nuo noro vis kažkam užbėgti už akių, kažką padaryti į priekį, nuo baimės sustoti ir tiesiog atsijungti nuo visko, padaryti pauzę. Bet galiausiai mums pavyko.

Ką galėtume patobulinti? Per tris savaites apsistojome keturiose skirtingose vietose. Paklausite, kodėl? Nes nežinojome, kuri salos dalis mums patiks labiausiai. Tad nusprendėme patyrinėti. Patyrinėjome, pamatėme, pajutome ir supratome, kad jei norėsime dar kokybiškesnių atostogų, kitą kartą apsigyvenimui jau rinksimės vieną vietą. Naujos vietos, kraustymasis, adaptavimasis reikalavo papildomų jėgų. 

Yra žmonių, kuriems gyvenamoji vieta nėra svarbi. Mes ne iš tų. Mums labai svarbu, kur apsigyventi, kokia bus namų energija. Kadangi maistą net ir kelionių metu stengiamės gamintis patys, kokybiška virtuvė su visa reikalinga įranga mums taip pat labai svarbi. Ko nepasakytume apie kitas šalis, kur esame keliavę, Tenerifėje virtuvės savarankiškumui buvo puikiai paruoštos. Beje, nebūtume mes, jei nepasiimtume ko nors ir iš savų kanapių. Pirmoje vietoje buvo koncentruotos kanapių žiedų pastilės. Laiko skirtumas, ankstyvi skrydžiai ir nuovargis, dažnai išbalansuoja miegą. O ir streso kartais būna. Tad labai džiaugėmės, kad turime puikią priemonę pasirūpinti savim. Taip pat į kuprinę dar tilpo ir keli lukštentų kanapių branduolių pakeliai. Taip ir jie mums būtini, kad per daug neatitolti nuo savos mitybos. Plius kelionėje prie mūsų prisijungė sesės draugas vegetaras. Jam kokybiški baltymai išties svarbu, tad norėjome pasirūpinti ir juo. O jei būtų tilpę, tai tikrai dar būtume prigriebę ir aliejaus, ir baltymų. Juk Titas ten nuolatos sportavo.

Ir visgi, išvykti į tokią skoningą šalį mums buvo iššūkis. Po ilgų tyrinėjimų dabartinė mūsų mityba, kuri mus veikia harmoningiausiai, yra beveik be angliavandenių. O čia - vaisių, spalvų ir įvairovės gausa. Ar visą laiką pavyko likti prie savo plano? Tikrai ne. Instinktai pagavo. O save pagauti ir atstatyti į vietą buvo oj kaip nelengva. Sakysit, čia juk atostogos, reikėjo paleisti, pasimėgauti... Darytume taip, jei nepasireikštų tie nesmagūs pojūčiai, dėl kurių ir ieškome savo unikalaus kelio. Taigi, nors ir norisi stebuklo, norisi pritapti, žiūrėti į viską paprasčiau, tačiau pasekmių ir nusivylimo visgi nepavyko išvengti. Esu be galo jautri ir tokie pokyčiai iš karto atsiliepia. Tačiau juk gyvename ir mokomės. Tad šį kelionė buvo puiki proga save patyrinėti iš dar vienos pusės.

Ir spėkite, kuri salos dalis galiausiai mums tiko labiausiai? O gi ta, kurią tikrai mažai kas rekomenduoja. Ten kur kalnai, daug gamtos, kur daugiau žygiams galimybių, gal ir daugiau debesuotumo, šalia Angos miškų. Bet ten daugiau ramybės, lengviau išjausti save ir atsispirti visoms pagundoms. Taip. Įvairovė ir gausa labai traukia, bet kad ji būtų sveika ir harmoninga pravartu vengti emocinio valgymo ir išlaikyti kuo tvirtesnį savą stuburą. O taip pat ne mažiau smagu jausti save ir pajautus atsitraukti nuo to, kas trikdo ir išbalansuoja, ir vėl grįžti prie savos rutinos.

Taigi kalnelių ir nuokalnių buvo, bet juos sąmoningai stebėjome ir reagavome. Buvo labai naudinga pasitikrinti save įmetus į tokį mažą Visatos modelį ir pajausti visas skirtingas salos puses ir save jose. Pamatėme ir pietus, ir šiaurę, ir rytus, ir vakarus. Pamatėme gražiausius paplūdimius ir apkopinėjome kalnus. Kilome link salos karalienės Teidės, išsimaudėme, panardėme debesyse ir ten pasibuvę pajautėme mėnulio dvelksmą. Pamatėme vieną seniausių pasaulyje Drakono medį ir panardėme per seniausius, magiškuosius Anagos miškus. Kelionės amplitudė išties įspūdinga, plati lyg visas gyvenimas. Esam be galo laimingi ir dėkingi už tokias ypatingas patirtis.

Na ir bonusas tiems, kam neatsibodo ir skaitysit iki galo. Kelionės viduryje buvau arba stipriai apsinuodijusi, arba dėl kažkokių aplinkybių stipriai sustreikavo skrandis. Tą dieną mes turėjome kraustytis į naują vietą ir važiuoti per tikrai nemenkus serpantinus. Tuo metu man buvo be galo bloga, "pašventinau" puse pakelių, jau neatsimenu, kada taip yra buvę. Negana to, apėmė baimė, kad ten, kur taip toli ir sudėtingai nusigrūsime, man bus bloga ir likusią kelionės dalį niekur iš ten negalėsime pajudėti. Ta kelionė buvo wau kokia kosminė. Buvo akimirkų, kai Titas važiavo 10 km per valandą greičiu, svarstėme net apie greitąją. Bet ne - pasiekėme, nuvažiavome ir aš naujame bute, tiesiu taikiniu į lovą! Ir žinote, kaip baigėsi? O gi ta vieta mums ir patiko labiausiai. Mes ją labiausiai įsimylėjome. Ten radome visko, ko mums iš tiesų ir reikėjo. Nors išvažiuoti tekdavo serpantinais, vėliau tai visai nebuvo problema. Tad dar viena pamoka. Jei kažko norime ir pradėjus siekti iškyla labai gąsdinančių kliūčių, tai nebūtinai reiškia, kad reikia suktis ir eiti atgal. Galbūt tai tik patikrinimas, kaip stipriai esame pasiryžę pasiimti savo trokštamą lobį.

Ačiū už dėmesį. Eglė iš Strazdų. :)
Jei patiko, rezonavo ar turite kokių klausimų parašykite komentarą? Gera būtų jausti jus ir žinoti ar buvo vertinga.

P.s. Jei susigundytumėte pasižiūrėti šios kelionės nuotraukų albumą, tai ieškokite jo mūsų STRAZDŲ ŽALIOJO AUKSO facebooko GRUPĖJE. Kai įkelsiu, ten nuotraukas, prisegsiu nuorodą. (Nuotraukas žiūrėti čia.)

P.s.s. Taip pat, jei jaučiate, kad mūsų pasidalinimai, naujienlaiškiai ir produktai gali būti vertinti ir kitiems, pakvieskite savo draugus tapti mūsų prenumeratoriais. Jau pirmam apsipirkimui bus pritaikyta -10% nuolaida.


Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

Grįžti į viršų